Ütü Masası Teli Ne İşe Yarar?

Ütü masaları uzun yıllardır kullanılmaktadır. Modern ütü masaları, birçok iyileştirmeye sahiptir. Genel olarak ütü masaları, metalden yapılır ve kolayca katlanıp saklanabilir. Ütü masasının iskelet kısmını oluşturan taşıyıcı alanı tellerle kaplıdır. Peki ama ütü masası teli ne işe yarar ve ne kadar dayanıklıdır? 
 

Ütü Masası Teli Ne İşe Yarar? 

 
Modern ütü masaları şaşırtıcı sayıda farklı seçenek sunar. Ancak hemen hemen tüm ütü masalarının vazgeçilmez parçalarından biri ütü masası telidir. Ütü masası genellikle, giysi veya çarşafların güvenli bir şekilde ütülenebileceği, ısıya dayanıklı bir dolgu ile kaplanmış büyük, düz metal parçasıdır. Ütü masasının üst kısmını kaplayan ütü masası teli, ütü masasının yüzünü serin tutmaya yardımcı olmak için yüzey boyunca birçok delik desenine sahiptir.  
 
İyi bir ütü masası, buharın nüfuz etmesi ve kaçması için yüzeyinde havalandırma 'delikleri' bulunan yapıdadır. Ancak bu 'delikler', ütülediğiniz giysilerin kumaşı üzerinde iz bırakabilir. Bu durumun önüne geçmek için ütü masası örtünüzün yeterli dolguya sahip olması da aynı derecede önemlidir. Kanat ütü masası örtüleri, % 100 keçeden oluşan alt kısımlarıyla rahat bir şekilde ütü yapmanıza olanak tanır. Böylece ütü yaparken hem buhar geçişini tam ve etkili bir şekilde sağlarken hem de kıyafetlerinizde iz oluşumunun önüne geçer. 
 

Ütü Masası Teli Dayanıklı Mıdır? 

 
Tipik olarak ütü masaları, gömlek kolları veya pantolon paçaları gibi giysilerin küçük bölümlerini ütülemek için bir ucu geniş ve diğeri oval yapıdadır. Birinci sınıf kalitedeki malzemelerden üretilen Kanat ütü masası modelleri, buhar geçişine izin veren sac tabladan oluşmaktadır. Buhar geçişine olanak tanıyan ütü masası teli sayesinde ütü yapmak kolaylaşırken, ısının ve ütü buharının kıyafetler üzerine daha etkili nüfuz etmesine de yardımcı olur.
 
Ütü masaları dayanıklı yapılarıyla doğru kullanıma bağlı olarak uzun süreler boyunca kullanım olanağı sunar. Çevresel faktörlere karşı dayanıklı olan ütü masası teli, esneme yapmayarak ütü yapmayı kolaylaştırır. Birbirinden şık ve kullanışlı Kanat ütü masası modelleri arasından ihtiyaçlarınıza göre tercihte bulunabilirsiniz. Isıya dayanıklı ütü masası teli ile Kanat ütü masaları, güvenilir bir şekilde ütü yapmanıza yardımcı olur.  
Yukarı Çık