El Arabası Bakımı

El Arabası Bakımı

Geniş bir kullanım alanına sahip olan el arabaları; hayvancılık, inşaat ve bahçe işlerinde en büyük yardımcılardan biridir. Düzenli olarak yapılabilecek bakımlarla el arabalarının kullanım ömrü uzayabilir. El arabası bakımı, arabaların temiz kalması ve paslanmaması açısından da oldukça önemlidir.

El Arası Bakımı Nasıl Yapılır?

El arabası bakımı yaparken, el arabası aksanlarının özel olarak kontrol edilmesi gerekir. Tüm parçaların bakımı da buna göre tek tek yapılabilir.

El Arabası Kolları

El arabası bakımında genellikle en çok gözden kaçan kısım tutamaklardır. Her kullanımdan sonra kolları mutlaka bir bezle silin. Böylece uzun süre bekleyen lekelerin kalıcı hale gelmesinin önüne geçebilirsiniz. Ayrıca kullanım ya da temizleme sonrasında el arabası kollarının kuruduğundan emin olmadan el arabanızı kaldırmamaya özen gösterin.

El Arabası Tekerleri

El arabası tekerlekleri genellikle çok fazla pas içerir. Bunun nedeni, bunların engebeli zeminler, dikenler ve çok daha fazlası üzerinden sürülmesi olabilir. Bazı durumlarda, tekerleklerin değiştirilmesi de gerekebilir. El arabanızın tekerleğini ve aksınını korumak hayati önem taşımaktadır. Her iki bileşen de arızalanması durumunda el arabanız düzgün çalışmayı bırakabilir. Bunu için akslarını düzenli olarak kontrol etmeyi, el arabası tekerlerini yeterli ve doğru bir şekilde şişirmeyi unutmayın.

El Arabası Gövdesi

İster bahçede ister inşaat alanında çalışıyor olun, el arabasının en fazla kirlenen kısmı gövdesi olacaktır. Kimi zaman saman yığınlarını kimi zamanda toprağı ya da molozu taşıyan el arabası gövdesi, doğru bakımla birlikte el arabanızı daha uzun süre boyunca kullanmanıza olanak tanır.

El arabası gövdesi, her kullanım sonrasında mutlaka temiz bir şekilde bırakılmalıdır. En azından kullanım sonrasında genel bir temizlik yapılarak, üstünde kalan kirlerin temizlenmesi önemlidir. Bununla birlikte belirli aralıklarla daha geniş çaplı bir temizliğin yapılması gerekir. Eğer el arabanızda paslanma fark ederseniz, yağ sökücü kullanarak bu paslardan kurtulmayı deneyebilirsin.

El Arabası Nasıl Saklanır?

El arabası bakımı tamamlandıktan sıra en önemli ve son işlem olan el arabasının kaldırılması adımına geçebilirsiniz. El arabanızı kaldırmadan önce, tüm yüzeyinin iyice kuruduğundan emin olmalısınız. Böylece olası pas sorunlarının da önüne geçebilirsiniz. Ayrıca el arabasını oturma durumunda değil, herhangi bir duvara dayalı olarak saklamanız gerekmektedir.

Eğer uzun bir süre boyunca el arabanızı kullanmayacaksanız, naylon poşet ya da çuval yardımıyla üstünü örtmeyi unutmayın. Aynı şekilde olası ıslanma durumuna karşı da el arabanızı üstü kapalı ve kuru bir ortama kaldırabilirsiniz. Bu sayede kullanmadığınız süre boyunca el arabanızı olası çevre koşullarından da korumuş olursunuz. El arabası bakımı, sıraladığımız basit birkaç adımdan oluşur. Siz de bu adımları takip ederek el arabanızın iyi durumda kalmasına ve daha uzun yıllar boyunca size yardım etmesine olanak tanıyabilirsiniz. Farklı alanlardaki ihtiyaçlarınıza göre tasarlanan Kanat el arabaları arasından siz de aradığınız özelliklere göre seçim yaparak, sipariş oluşturabilirsiniz.

Yukarı Çık