Bahçe Araçları

Bahçenizin büyüklüğüne bağlı olarak, işi halletmek için çeşitli araçlara ihtiyacınız vardır. Sadece birkaç saksı bitkiniz varsa, birkaç el aleti yeterli olabilir. Ancak sonbaharda hasat etmeyi umduğunuz bitkilerle dolu bir bahçe diktiyseniz, işi halletmek için daha sağlam bahçe araçları gerekebilir. Bu rehberi takip ederek, bahçeniz için ihtiyacınız olabilecek temel araçlar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Temel Bahçe Araçları Nelerdir?

Tırmık

Kalıntıları toplamak veya temizlemek için esnek çatallara sahip tırmıklar, bahçe araçları içerisinde fazlasıyla işinize yardımcı olur. Aynı zamanda toprağı parçalamak ve hafif toprağı işleme için de tırmıklardan yararlanabilirsiniz. Özellikle sonbaharda dökülen yaprakları toplamak için tırmıkları kullanabilirsiniz.

Kürek

Kürek, ekim sırasında toprağı kazmak ve taşımak için kullanılan en temel bahçe aletleri içerisinde yer alır. Genellikle hassas bir şekilde kazmanıza izin veren oval bir bıçağa sahiptir. Kürek ve kazma terimleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak bir kürek tipik olarak, kazmak için değil, toprağı havalandırmak için en iyi sonucu veren kavisli bir uca sahiptir. 
 
Kürekle ağaç dikmek için çukurlar açabilir ve bir bahçe yatağı boyunca kenar yapabilirsiniz. Sivri bel küreği, sivri ucu sayesinde kökleri, çimenleri ve yabani otları parçalamak için tercih edilebilir. Toprağın ve diğer malzemelerin kolayca kayması için kaygan metal yüzeyli bir küreğe sahip olabilirsiniz.

Gelberi

Gelberi kısaca itme ya da çekme işlemlerinde kullanılan bir bahçe aleti olarak tanımlanabilir. Bahçenizde ekim yaparken toprağı hazırlamak için kullanabileceğiniz gibi patates gibi hasatları da bir araya getirmek için gelberiden yararlanabilirsiniz.

El Arabası

El arabalarının eğimli kenarları ve bir ila iki ön tekerleği vardır. Kontrol etmeyi ve manevra yapmayı kolaylaştıran el arabaları ile bahçe işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. İster iki tekerli ister tek tekerli olsun el arabası, tırmıkla bir araya topladığınız yaprakları bir yerden başka bir yere taşımanıza yardımcı olur. Aynı zamanda çöpleri, gübreyi, toprağı, yabani otları veya kayaları taşımak için de uygundur. Ayrıca, aletleri ve bitkileri de taşıyabilirsiniz.
 
Bahçe işlerinizle ilgili en büyük yardımcılarınızdan olan bahçe aletleri, Kanat üretimiyle sizlere sunulmaktadır. Kaliteli ürünlerle bahçe çalışmalarınız kolaylaştırmak için ürünleri inceleyebilirsiniz.
Yukarı Çık