Tırmık Nedir

Tırmık Nedir?

Tırmık, anızların dağıtılmasında ve toprağın ekime hazırlanması için toprak üzerinde bulunan organik maddeleri karıştırmak ve hızla büyüyen yabancı otları temizlemek için kullanılır. Tarım işiyle uğraşan çifçilerin oldukça çok tercih ettiği bahçe aletidir.

 

Tırmık Ne İşe Yarar?

Tırmık toprağın karışmasını sağlamak ve toprağın parçalanması amacıyla kullanılan tarım aletidir. Özellikle toprağın harmanlanması ve yabancı otların temizlenmesi için tırmık çifçiler için vazgeçilmez tarım aletidir. Ayrıca tırmık bahçede bulunan küçük ot ve çöpleri temizleyerek toprağı ekime hazırlayarak verimli bir tarım ortamı oluşmasını sağlar.

 

Tırmık Çeşitleri Nelerdir?

Toprak sürülmeden önce tırmık yardımıyla işlendiğinde toprak şeritlerinin hava boşlukları daha iyi oturur. Tırmık çeşitleri 2 çeşit olarak yer almaktadır. Birinci dişli tırmık diğeri ise gelberi tırmık olarak yer alıyor. Dişli tırmık, toprak yüzeyinin yırtılıp kırılmasında, istenilen derinlikte karıştırma ve parçalama işleminde kullanılıyor. Genellikle tohum yatağının hazırlanmasında, çayır topraklarının çizilip karıştırılmasında ve kaymak tabakası kırılmasında kullanılıyor. Gelberi tırmık ise yaklaşık olarak 3 ile 5 cm derinlikte kesekleri parçalayarak tohum yatağının sıkıştırılmasında kullanılıyor.

Yukarı Çık