Kürek Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kürek toprağı bir yerden başka bir yere taşımak, toprak ve kum tarzında malzemeleri jkazmak için kullanılan bir alettir. Özellikle bahçe kürekleri sıklıkla kullanılan kürek çeşitlerindendir. Kürek seçerken dikkat edilmesi gerekenler noktalardan bazıları küreğin ağırlığı, uzunluğu, kürek sapı ve küreğin şeklidir.Küreğin ağırlığı fazla ise kullanan kişiye de zorluk çıkaracaktır. Bu yüzden plastik kürek çeşitleri sizlere kolaylık sağlayacaktır.
 
Kürek kullanırken dikkst edilmesi gerekenlerden biri vücuda binen yükü azaltmaktır. İlk önce kendiniz ve yapacağınız işe göre doğru bir kürek seçmelisiniz. Küreği uzun süre kullancaksanız vücudunuzu öncesinde esnetmeniz gerekir. Küreği kazmak için kullanacaksanız kazmaya başlamadan önce kazacağınız malzemeyi nereden nereye taşıyacağınıza karar vermelisiniz ve ayağınızın bastığı yerin sağlam olması gerekir. Kazarken güç almak için bacaklar omuz mesafesinde açılır ve bir ayak küreğe yakın olmalıdır. Ağırlığınızı küreğe yakın olan ayağınıza vererek küreğin sivri kısmını kazılacak alana doğru itmeniz gerekir. Kürek ucunun tamamı toprağı daldığında ağırlık arka ayağa verilir ve toprak boşaltılır.

Plastik Kürek Çeşitleri

Kürek çeşitleri metal veya plastik gibi farklı materyallerden yapılabilir. Bu malzemelerin kürek kullanımı ve dayanıklılık bakımından artıları ve eksileri vardır. Metal saplar ağır olacağı için daha çabuk yorulabilirsiniz. Plastik saplı kürekler ise daha hafif olacağından ve sizi yormayacağındn dolayı plastik kürek çeşitleri işinizi kolaylaştıracaktır.

Kürek Fiyatları Nelerdir?

 
Kürek fiyatları seçeceğiniz ürünün çeşidine kullanıldığı materyale göre değişiklik gösterebilir. Metal kürek çeşitleri daha pahalı olurken plastik kürek çeşitleri hem bütçenize daha uygun olur hem de kullanımı daha kolay olur. Kürek modelleri ve plastik kürek çeşitleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Kanat el arabaları olarak sizlere en iyi hizmeti vermekteyiz.

 

 

 

 

Yukarı Çık